1.Minden algafajta jó, vagy pontosan milyen algafajták a legjobbak az emberi szervezet számára?

Földünkön ma 25 ezernél is több algafajta él, ezek közül három központi szereppel bír:

1. A Spirulina alga több mint 500 millió éve terem a földön, az emberi szervezet számára rendkívül értékes anyagokat tartalmaz, ma már világszerte fogyasztják. A NASA az űrutazások alkalmával is használja, mivel koncentrált formában sokféle vitamint tartalmaz, valamint rendkívül gazdag fehérjékben. A zöld színű alga erősíti az immunrendszert, vírusellenes hatása van, csökkenti a koleszterinszintet, stabilizálja a vércukorszintet. Segíti a megfelelő emésztést, savtalanít, salaktalanít, véd a csontritkulás ellen, regenerálja szervezetet, javítja a sejtanyagcserét, segít leküzdeni az allergiát. Megköti a szabadgyököket,rákellenes hatással bír, ezért egyre gyakrabban alkalmazzák különféle daganatos betegségek kiegészítő kezelésében is. Rengeteg ásványi anyagot, nyomelemet tartalmaz, többek között vasat, kalciumot, nátriumot, káliumot, rezet, mangánt, magnéziumot, cinket, foszfort, szeléniumot. A Spirulina B12-vitamin tartalma háromszor akkora, mint a májnak, ezért a legjobb avashiányos megbetegedések megelőzésére. Kutatások szerint 1g Spirulina tápérték tekintetében 1 kg zöldségnek felel meg.Fogyasztása nem jár mellékhatásokkal, ezért hosszú időn keresztül is veszélytelenül ehető.

2. A Chlorella zöld színű alga az összes alga közül a legmagasabb klorofill tartalommal rendelkezik. Magas antioxidánshatással bír, helyreállítja a szervezet savbázis egyensúlyát, csökkenti a koleszterinszintet, vírusölő. Immunrendszer erősítő, serkenti a fehér- és a vörösvérsejtek termelődését. Rendkívül jó méregtelenítő, legfontosabb tulajdonsága, hogy a szervezetben felhalmozódott nehézfém szennyeződéseket megköti és eltávolítja. Rendkívül gazdag fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban: tartalmaz B-, C- és E-vitaminokat, foszfort, káliumot, magnéziumot, kalciumot, vasat, mangánt, cinket, rezet, kobaltot.

3. A Vörös algában (Lithotamnium calcareum) több mint 70 féle elem található, többek között vas, bór, mangán, kobalt, réz, cink, és szelén. A Vörös alga makro-és mikroelemek olyan kombinációját kínálja, amelyek egymás hatását erősítik, és együttesen járulnak hozzá az egész szervezet egészségéhez. 34%-át tiszta, természetes, szerves kalcium képezi. A kalcium nélkülözhetetlen csontjaink, fogaink, körmeink és hajunk újraképződéséhez. Felnőtteknek napi 800-1200 mg kalcium fogyasztása ajánlott. A Vörös alga szerepe tehát a csont- és ízületi betegségek kezelésében és megelőzésében, valamint az általános egészségi állapot javításában és fenntartásában egyaránt kiemelkedő.

2.Miért ajánlatos fogyasztani a mikroalga termékeket?

A mikoralgákat a WHO tökéletes tápláléknak minősítette. Miért? Mert különlegesen magas a hasznos anyag tartalma. Több, mint 4000 (!) olyan különböző, az ember számára hasznos, beépíthető molekula és vegyület van benne, mely jelenlegi tudásunk szerint egyetlen növényben sem. Tele vannak esszenciális aminosavakkal, zsírsavakkal, vitaminokkal, enzimekkel, mind a 8 esszenciális aminósav megtalálható benne, amelyre az emberi szervezetnek szüksége van. A Spirulina alga nedvesség hatására kolloid oldattá válik, így az alga által tartalmazott vitálanyagok felszívódása 90% feletti, tudni kell azonban, hogy a legtöbb táplálék-kiegészítő felszívódása nem haladja meg a 15-20%-ot. Az alga által kínált létfontosságú aminosavak magasan felülmúlják a tejtermékekben és egyéb ételeinkben található mennyiséget, olyan összetételben, amely pontosan megfelel az emberi szervezet szükségleteinek. A Spirulina alga tartalmazza a legmagasabb fehérjét a természetes élelmiszerek között (100g Spirulina algában 60-70g fehérje van, ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50%-kal több, mint a szójababban). A fehérjét aminosavak alkotják. Az alapvető aminosavakat a szervezet nem tudja előállítani, a táplálékkal kell bevinni. Benne van az összes alapvető aminosav.

A Spirulina alga gazdagon ellát bennünket az emberi szervezet számára szükséges vitaminokkal, 1 gr Spirulina alga a tápértéke megfelel 1 kg jó minőségű bió zöldség tápértékének! Az utóbbi idõkben az összes Spirulina alga tartalmú élelmiszer nemzetközi sikert aratott. Hosszú idõn keresztül sem jár mellékhatásokkal a fogyasztása. A mikroalgák megoldást jelenthetnek a táplálkozásból származó legkünbözőbb problémákra.

Óriási szükség is van a mikroalgák segítségére, mert táplálékaink, a zöldségek, a gyümölcsök vitamin és nyomelem tartalma a műtrágyázás, a kemikáliák és más környezetszennyező tevékenységek miatt az elmúlt évtizedekben drasztikusan lecsökkent és ezzel együtt az emberek általános egészségi állapota is megromlott.

Ma Magyarországon:
• Minden második ember szív-érrendszeri betegségben hal meg (nézz körül – statisztikailag egy négytagú családból ez két ember!)
• 2,5 millióan allergiások (és minden második gyerek!)
• 4 óránként meghal egy nő mellrákban
• Minden negyedik ember daganatos megbetegedésben hal meg…!
• A most született gyerekek várható élettartama 52 év – ha nem változtatunk az életmódunkon!
Mindezt azért, mert:
• Évente átlagosan 60 kg(!!!) testidegen anyagot eszünk meg “élelmiszer” formájában, amiről nincs tudomásunk, ugyanakkor méreg a szervezetnek.
• Nem táplálkozunk egészségesen, és ha még igyekszünk is odafigyelni, az elmúlt 40 évben 90%-kal(!!!) csökkent az élelmiszerek tápanyag tartalma!
• Évről-évre nő a minket érő károsanyag, sugárzás és stressz mértéke, ami alattomos módon tönkreteszi a sejtjeinket, és ha a sejtek betegek, akkor értelemszerűen a szervezet is beteg lesz…

De ennek nem kell így lennie!

Az algák rendszeres fogyasztásával hatalmas mértékben segíthetjük meg a szervezetünket, az algák a szervezetünket ellátják a létfontosságú vitaminokkal, méregtelenítenek, lúgosítanak, táplálják és védik is a sejteinket egyszerre.
A japánok évente rengeteg algát esznek meg fejenként és közel 30 évvel élnek túl minket. Japánban él a legtöbb idős ember az átlag életkor közel 95 év. Ötvenezernél több százéves ember él japánban!

Titkuk a megfelelő táplálkozásban és életmódban rejlik.

A táplálkozásukat algákkal javítják fel, fejenként átlagosan 10kg-ot fogyasztva évente. Az algák az egyik legerősebb méregtelenítők, lúgosítók,több mint 4000 értékes vitális anyagot tartalmaznak (vitaminok, zsírsavak, aminosavak, enzimek, mikroelemek stb), illetve tartalmazzák a ma ismert legerősebb antioxidánst is (astaxanthin).

A Japánok az algákon kívül rengeteg halat fogyasztanak. Találós kérdés: vajon a halak mivel táplálkoznak?
Kérlek, hogy egyél algát minden nap, mert ez a legerőteljesebb anyag a Földön, ami segít táplálni, méregteleníteni és óvni a sejtjeinket – minket!

3.Hogyan és mikor kell fogyasztani a mikroalga termékeket?

A kapszulát folyadékkal kell bevenni, a mikroalga porokat folyadékban célszerű feloldani.
Bármilyen folyadék jó, kivéve a forró, a szénsavas, és az alkohol. A forróban kicsapódnak a benne lévő, értékes, de hőlabilis (hőre érzékeny anyagok – vitaminok, enzimek, aminosavak stb.)
Teheted gyümölcslébe, szörpbe, kihűlt teába, sőt zöldturmixba vagy gyümölcsjoghurtba is, ízlés szerint. Sokan tiszta vízzel fogyasztják, ami a legjobb, ám natúr alga esetén – különösen kezdésképpen – nem javaslom, mert nem a legfinomabb. Ennek ellenére sokan isszák tiszta vízzel, még gyerekek is, tehát kibírható, csak ne lepődj majd meg.
A mikroalga por nem oldódik, hanem keveredik. Odaragadhat a pohár falára, így érdemes még egy adag itallal kiöblíteni. Feloldhatod úgy is, mint egy mártást: keverd el a port először kis mennyiségű folyadékban, amit aztán felhígítasz.
A legjobb keveredést a kis kézi, elemes tejhabosítóval lehet elérni, ekkor – bár kicsit elszédülnek az algácskák – néhány másodperc alat eltűnnek az algapor-csomók belőle. Kb. 500 Ft-ért már lehet kapni.
Optimális kortyonként elfogyasztani – a legtökéletesebb felszívódás miatt.
A mikroalga por vagy kapszula fogyasztása nincs időhöz kötve a legjobb naponta 2x reggel és délután fogyasztani.
Nincs feltétlenül időhöz kötve, bármikor beveheted. De a legjobb reggel és délután, legalább napi két alkalommal.
Alga por: reggel és délután (jobb délután, mint közvetlen lefekvés előtt) egy-egy kanállal.
Az alga kapszulát napi 3 alkalommal javasolt fogyasztani (3×2, ill. 3×3 kapszula).
Komoly egészségügyi gond esetén még gyakrabban is lehet fogyasztani. (Pl. rák esetén akár óránként. De nagyon fontos, hogy fokozatosan emeld az adagot, csak nagyon kis mennyiséggel kezdd el – ld. alább. Az előírt orvosi kezelést nem helyettesíti, konzultálj a kezelőorvosoddal.)
Nekem az jön be a legjobban, ha a napi algapor adagomat feloldom egy literes flakonban, és azt elkortyolgatom a nap első felében.

Ha szeretnél megszabadulni a túlsúlytól akkor étkezés előtt fél órával fogyaszd!

Személyes tapasztalatunk, hogy az alga fogyasztásakor elindul egy lassú, ám tartós fogyás (pontosabban egy harmonizálódási fogyamat indul el a szervezet optimális testsúlyának irányába – ez az emberek legnagyobb részénél a súlycsökkenést jelenti).
Ennek az egyik egyszerű oka, hogy a sejtek, a szervezet megkapja a tápanyagokat, amikre szüksége van, és csökken az étvágy, valamint a méreganyagok raktározására szolgáló zsírszövetnek a mérgek ürülésével fokozatosan egyre kevesebb a feladata.

4.Mennyit kell fogyasztani a mikroalga termékekből?

A megelőző (prevenciós) célra javasolt napi adag 2 teáskanálnyi 2x3g a por algából, illetve 3×2, vagy 3×3 kapszula a mikroalga kapszulából.
Gyerekek számára kisebb mennyiség is elegendő. Gyermekek esetében a testsúlyhoz kell igazítani a fogyasztását, általában 20kg onként 1-2 kapszulát naponta. A mikroalga pornál 1-2 mokkáskanálnyi port kell feloldani 1 pohár vízben, szörpben, almalében, kihűl teában és Shrek itóka ként kínálni a gyerekeknek:)

A mikroalga por gyümölcsturmixba vagy gyümölcsjoghurtba is belekeverhető. Egészen kis gyermekeknél a mikroalga por 1 kanál mézzel, vagy lekvárral összekeverve, úgynevezett kanalas orvosságos módszerrel is beadható.
Ha még nem fogyasztottál mikroalgát, akkor FOKOZATOSAN KEZDD EL A FOGYASZTÁST!

Kezdetben (legalább egy hétig) keveset fogyassz belőle, kb. a dobozra írt ajánlott mennyiség egyharmadát. Az alga porokból 1 g reggel, 1 g délután (ez a legkisebb kiskanál, a mokkás kanál csapottan). Az alga kapszulából napi 2×1 kapszula.

Mivel a legerőteljesebb méregtelenítő anyag, ha rögtön az elején sokat fogyasztasz belőle, akkor az összes kiválasztó szervrendszereden keresztül kezdenek kiáradni a méreganyagok, mert hirtelen sok méreganyagnak kellene távoznia. Például a bőrön keresztül, ezért pattanásos lehet az arcod pár napig. Ha nagy mennyiséggel kezded, hasmenésre is számíthatsz.
Egy hét után emeld az adagot, és fokozatosan érd el a dobozra írt napi ajánlott mennyiséget.
Ha egészségügyi gondod, kialakult betegséged van, mindenképpen konzultálj a kezelőorvosoddal. A mikroalgákat jól ismerő szakorvosok javaslata az, hogy egészségügyi gond megléte esetén – rendszeres orvosi konzultáció mellett – magasabb mennyiséget is érdemes fogyasztani belőle. Egy áttétes rákbetegség esetén idővel, fokozatosan akár 20-30 grammra is célszerű lehet fölemelni a napi adagot (az egész nap során elosztva)
Ha kellemetlen tüneteket érzel, tudd, hogy ez valószínűleg azt jelenti, hogy működik a rendszer, dolgoznak az algák és a szervezeted. Ez egy természetes folyamat, amit „méregtelenítési krízisnek” hívnak. Az első hetekben előfordulhat.
Nem mindenkinél jelentkezik, csak az esetek egy kis részében, és általában néhány nap alatt elmúlik. (Súlyos, szteroiddal kezelt sokízületi gyulladásnál előfordult az első 6 hétben is ízületi fájdalom, mielőtt végleg elmúlt volna – ez volt eddig a leghosszabb idő.) Ugyanis előfordulhat, hogy korábbi egészségügyi problémák, sérülések, vagy esetleg már meglévő, vagy lappangó problémák átmenetileg fölerősödnek, ahogy tisztulsz. Előfordulhat egy kis fejfájás, pattanások, enyhe hasmenés, kellemetlen lehelet, kellemetlen szagú izzadtság. Ez egyébként a legtöbb természetgyógyászati eljárásnál előfordulhat.
A méregtelenítési tünetektől ne ijedj meg, a szervezeted, méregtelenít és regenerálódik, és ilyenkor semmiképpen ne hagyd abba a fogyasztását, csak csökkentsd a napi adagodat a felére, és még fokozatosabban emeld a napi javasolt adagig, és növeld a folyadékbevitelt! Hamarosan elmúlik, ahogy tisztul a szervezeted.
Ha méregtelenítési krízist észlelsz, az azt jelenti, hogy a szervezeted meglehetősen el van mérgeződve, és nagyon jó döntést hoztál a méregtelenítésére!
És a legfontosabb: rengeteg tiszta vizet fogyassz mellette! (Ez alga nélkül is nagyon fontos!) Napi akár 3-4 liter sem sok, de kívánni is fogod. Csak ne keverd össze: sokan nem észlelik a szomjúságot, noha a szomjúság is már egy kritikusan vízhiányos állapotot jelez!), vagy sokan a szomjúságot is éhségként érzik. Ezért ha éhes vagy, előbb mindig igyál egy pohár vizet, illetve ha ilyen “nem ivós” vagy, nap közben valahogyan emlékeztesd magad a rendszeres vízivásra.

5.Hány éves kortól fogyasztható a mikroalga termékcsalád?

1 éves kortól ajánlott mikroalgát fogyasztani, amikor a baba már az anyatejen kívül más táplálékot is fogyaszt.
Felső életkori határ nincs. Sőt.
Várandóság: a forgalmazó cég hivatalos álláspontja az, hogy ha még nem fogyasztottál mikroalgát, akkor lehetőleg ne a terhesség alatt kezdd el. (Csak saját felelősségedre.) Természetesen, ha már fogyasztották előtte mikroalgát, az más kérdés. De ha a várandóságod előtt nem fogyasztottál még mikroalgát, akkor ebben az esetben számodra egyéb termékeinket ajánljuk, mert a megfelelő tápanyagok bevitele rendkívül fontos a magzat agy-, ideg-, izomszövetének és más létfontosságú szerveinek egészséges kifejlődéséhez. A felszívódásuk pedig kiemelkedő.
Szoptatás: nincs ellenjavallat.
Meddőség: nagyon érdemes mikroalgát fogyasztanod, mert sokszor az áll a háttérben, hogy az anya (és/vagy az apa) szervezete el van mérgeződve, vagy mikrotápanyag-hiányos – csak éppen nem tud róla. Ha így foganna meg a magzat, a szervezeted valószínűleg nem bírná el a terhelést, vagy a magzatnak lenne egészségi gondja, így az intelligens szervezet úgy védekezik, hogy nem esik teherbe. Ha megszüntetjük ezeket az okokat a mikroalgákkal, sok esetben megtörtént a fogantatás. Van már több “alga-babánk”, ahol az évekig meddő pár végre gyermekáldás elé nézhetett!

De természetesen ezt nem lehet garantálni, hiszen a meddőség hátterében egyéb okok is állhatnak.
Rendkívül fontos gyermekvállalás előtt jó időben elkezdeni a méregtelenítést és a szervezeted tápanyaggal történő feltöltését, mert amilyen feltételeket biztosítasz a megszületendő gyermekednek, az az egész későbbi életére komoly kihatással lesz.
Egy elmérgeződött szervezetű anya (és a mai világban sajnos nem igen van olyan, akinek a szervezete ne lenne valamilyen mértékben elmérgeződve – köszönhetően a mindenre kiterjedő légszennyezésnek, a feldolgozott élelmiszernek, az elektroszmognak stb.) kisebb eséllyel ad életet egészséges gyermeknek. Nehezebben fogan meg a gyerek, és feltételezhetetően egész életében hajlamosabb lesz a betegségekre (születési rendellenességek, korán kialakuló allergia, asztma, autoimmun rendellenesség).
A kismama számára emellett fontos a megfelelő tápanyagellátás a későbbi csont-, fog- és egyéb károsodások elkerülése végett, valamint a szülés utáni kimerült, “depressziós” időszak enyhítésére.
Az apa számára fontos, hogy a lehető legegészségesebb géneket tudja átadni leendő gyermekének.
Őszintén, jó szívvel ajánlom a mikroaga fogyasztását.

6.Tartalmaznak-e a mikroalga termékek mesterséges / szintetikus hozzáadott anyagokat?

Az általunk ismertetett mikroalga por és kapszula természetes alapanyagú termék, amely nem tartalmaz mesterséges összetevőket, illetve egészségre káros anyagokat. A minőségük megfelel a legszigorúbb minőségbiztosítási követelményeknek. Fontos, hogy por, illetve kapszulába zárt por a halmazállapotuk.
A tabletta forma két dolog miatt káros:
1. Ragasztóanyagot kell alkalmazni, hogy egyben maradjanak az anyagok. Plusz méreg a szervezetnek!
2. Tabletta formába préseléskor megközelítőleg 60 Celsius fok hő keletkezik. Tudni kell, hogy 40 Celsius fok fölött a vitális anyagok meghalnak! (Ezért nem hasznos a citromot és a mézet 40 Celsius foknál melegebb teába tenni!)

Ezért a por illetve a kapszulába tett por halmazállapotú mikroalga a legmegfelelőbb.

7.Fogyaszthatók-e a mikroalgát a gyógyszerek mellett?

Igen. Bár táplálék kiegészítőként van bejegyezve, ez valójában egy teljes értékű táplálék (a WHO megfogalmazása alapján: “superfood”, azaz szuperélelmiszer), és nincs mellékhatása. Azonban fontos, hogy egészségügyi gond megléte, és/vagy gyógyszer fogyasztás esetén rendszeresen konzultálj a kezelőorvosoddal, valamint figyeld magad és mérd az eredményeket (vérnyomást, vércukor szintet stb.). A kezelőorvosoddal történő sose hagyd el a gyógyszereidet. . Több ember személyes véleményként beszámolt róla, hogy idővel kevesebb gyógyszert írt fel nekik a kezelőorvosuk, sőt, egyes esetekben bizonyos gyógyszereket már nem is javasolt, de konzultáció nélkül, önállóan kérlek, hogy ne hagyd el a felírt gyógyszereidet. A gyógyszerek többsége erős hatású kémiai anyag, aminek az elhagyása is megterhelheti a szervezetet.

8.Van-e ellenjavallat a 100%-os mikroalga termékek fogyasztásánál?

Szervátültetésen (szerv transzplantáción) átesettek átmenetileg ne fogyasszák a mikroalga termékeket. Ők az immunrendszer működését csökkentő gyógyszereket kapnak a kilökődés ellen, és a mikroalga természetes módon erősíti az immunrendszert! Amikor már nem fogyasztanak immunszupresszánsokat, beszéljék meg a mikroalga fogyasztását a kezelőorvosukkal.

Létező, de nem kezelt pajzsmirigy túlműködés esetén jódtartalma miatt óvatosan fogyaszd a mikroalga terméket, konzultálj rendszeresen kezelőorvosoddal.
A fehérjediétán élő vese- vagy májbetegek az alga fehérjetartalmát vegyék figyelembe az étrend kialakítása során.
A mikroalga immunerősítő hatása miatt autoimmun-betegek kérjék ki orvosuk tanácsát. Több fogyasztó személyes beszámolójában pozitívváltozásokról számolt be.
Ajánlatos a vérhígítót, véralvadásgátló-szereket fogyasztóknak is konzultálni orvosukkal, mivel a mikroalga Omega-3 tartalma által maga is természetes módon hígíthatja a vért. Ez nem azt jelenti, hogy nem fogyaszthatod a terméket, hanem sokkal inkább arra mutat rá, hogy a mikroalga természetes vérhígító hatása összeadódhat az orvos által felírt gyógyszer hatásával, így ezt feltétlenül figyelembe kell venni. Magadtól sose hagyd abba a gyógyszereid szedését. Konzultálj a kezelőorvosoddal. Több mikroalga fogyasztó személy személyes beszámolójában elmondta, hogy idővel kevesebb gyógyszert írt fel neki a kezelőorvosa.
Magas vérnyomás és vércukor-szint: a mikroalga (Spirulina) természetes vérnyomáscsökkentő, illetve vércukor-csökkentő hatással rendelkezik, és ez a hatás összeadódhat a kezelőorvos által felírt gyógyszer hatásával. Rendszeresen mérd a vérnyomásod és a vércukor-szintedet, és konzultálj az orvosoddal. Több mikroalga fogyasztó személy személyes beszámolójában elmondta, hogy idővel kevesebb gyógyszert írt fel neki a kezelőorvosa, sőt, sokan teljesen el is hagyták a gyógyszereiket az orvosukkal való konzultáció után.

9.Meddig kell fogyasztanom az algát?

„Ameddig enni és élni tetszik akarni!” – Dr. Kerekes László főorvos.
Ha megértettük, hogy miért szükséges fogyasztani a mikroalgákat, akkor megérthetjük azt is, hogy amíg élünk, szennyezett lesz a környezet, tápanyagszegény és méreganyagokkal teli az élelmiszer, a víz, ezért ha jót akarunk magunknak és a hozzátartozóinknak, akkor érdemes napi rendszerességgel, élethosszig fogyasztani. Vedd meg gyermekeidnek, családodnak – és magadnak! Megérdemlitek!

10.Hozzá lehet szokni az algához?

„Igen, mindenkinek hozzá kellene szoknia, és én azért vagyok, hogy Ön hozzászokjon!” – Dr. Kerekes László főorvos.
Ez azt jelenti, hogy bár nem okoz hozzászokást, vagy függőséget, de nagyon célszerű ebben az elszennyeződött, tápanyagszegény élelmiszerekkel teli világban a mikroalgák rendszeres fogyasztása.
“A legtöbb ember nagyon kevesen fogyaszt a mikroalgákból. Láttam embereket, akik naponta egy-két pici kapszulát vagy tablettát kapkodnak be, amiknek ráadásul a Chorella tartalma csupán pár milligramm az egyéb segédanyag mellett. Ez olyan, mintha egy korty víztől várnánk, hogy elmúlik a kiszáradásunk.

Amennyiben tablettában vásárol valaki algát, alkalmanként egy marékkal kell beszednie legalább. Emiatt ajánlom én inkább a sima porformát, amit bele lehet keverni számos egyéb italba. Ha mégis tablettát vásárol valaki, nem kell számolgatni minden esetben. Egyszer nézze meg, mennyi a 5 vagy 10 gramm és onnantól nyugodtan saccolja meg minden alkalommal. Ez nem gyógyszer. Nem lehet túladagolni. Ez élelmiszer.

Az adagolás egyetlen kulcsa, ahol elbukhat a dolog, a túl kevés mennyiség. Ha valaki sikertelen lesz a mikroalgákkal kapcsolatban, az szinte kizárólag a túl kevés miatt lesz.”
Forrás: Superfood – a mikroalgák (irta: Demecs István)

11.Miért lehet, hogy nem érzem a hatását már azonnal?

Az, hogy pontosan mennyi idő után mit tapasztalsz, teljesen egyéni, mert minden szervezet és helyzet más.

Attól függ, hogy
– milyen a szervezeted általános egészségi állapota
– mennyire van a szervezeted elmérgeződve
– milyen az anyagcseréd gyorsasága
– mennyire van kifejlődve a testtudatosságod (mennyire intenzíven észleled a szervezeted jeleit és változásait – van, aki még azt se érzi meg, ha beüti valamijét, csak később látja a kék-zöld foltot…)
– milyen egészségügyi gondokkal küzdesz (a már tünettel jelentkező, és a tünetet egyelőre nem produkáló gondoktól is!)
– mennyire volt egészséges az életmódod egész eddigi életedben
– mennyit fogyasztasz az algából
– mennyi tiszta vizet iszol mellé

Leginkább ezek befolyásolják, hogy mikor és mit tapasztalsz. Nagy egyéni eltérések vannak. Vannak, akik már az első napokban érzik, hogy több az energiájuk, esetleg pont, hogy fáj valamijük, vannak, akiknek néhány hét eltelik, mire az első jeleket észlelik, illetve volt olyan is, akinek 2-3 hónap telt el, mikor rájött, hogy “észrevétlenül” elmúlt néhány gondja…

És volt olyan is, aki 8 hétig szenvedett, mert fölerősödtek a tünetei, már abba akarta hagyni a fogyasztását, de szerencsére volt annyi lélekjelenléte, hogy folytassa, és 8 hét után, mint amit elvágtak, úgy múlt el minden fájdalma és gondja. Ez utóbbi a legritkább, csak 1-2 ilyennel találkoztam az elmúlt 6 évben.
A mikroalga “intelligens” jószág, mindig olyan fontossági sorrendben dolgozik együtt a szervezetünkkel, ahogy a legnagyobb szükség van rá. Ha valakinek pl. vannak tünetet még nem produkáló rákos elváltozásai, akkor legelőször ott segít be az immunerősítésben a szervezetnek, mielőtt mondjuk a migrén leküzdésében támogatná a szervezetünket. Ezekről az algakutató biológus munkatársunk mesélt – meg még ennél is hihetetlenebb dolgokat…

12.Most kezdtem fogyasztani az algát, de úgy érzem, mintha rosszabbodott volna az állapotom. Miért van ez?

Ezt a jelenséget “méregtelenítési krízisnek” nevezik a természetgyógyászok. Nem mindenkinél jelentkezik, és mindig átmeneti (néhány naptól maximum néhány hétig terjedhet.)
Az alga egyedülálló módon sejtszinten méregtelenít, így több évtizede lerakódott salakanyagok kezdenek el kiürülni a szervezetünkből,amikor elkezdjük fogyasztani, és ezek a salakanyagok és méreganyagok átmenetileg újra bekerülhetnek a véráramba, mielőtt távoznának a kiválasztási csatornáinkon keresztül, pl. vesén keresztül vizelet formájában.
Amennyiben alapvetően egészséges és harmonikus a szervezetünk és a szerveink működése, ha megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztunk, ez nem okoz különösebb kellemetlenséget. Az ehhez hasonló tünetek (amelyek átmenetiek) általában akkor jelentkeznek, ha a szervezetünk működése eleve nem tökéletes, ha egyes szervrendszereinkben, sejtjeinkben a működés diszharmonikus. Az alga segít a szervezetnek a harmonikus működést felé haladni (ártani semmiképpen sem tud!), de az átmeneti (gyógyulási) időszakban jelentkezhetnek kellemetlen tünetek.

Igyunk minimum 4 liter tiszta vizet minden nap! El fognak múlni a kellemetlenségek. Kitartónak kell lennünk, ha eldöntöttük, hogy helyreállítjuk az egészségünket! Van, akinek szinte egyik napról a másikra nem csak hogy megszűntek a tünetei, hanem olyan jó állapotba került, mint akár évtizedekkel korábban!
Csökkenthetjük a kellemetlenségeket, ha fokozatosan kezdjük az alga fogyasztását, ekkor lassabb ütemű a méregtelenítés, illetve iszonyúan fontos: SOK TISZTA VÍZ FOGYASZTÁSA! A méregtelenítés (és egyébként a létezés!) rendkívül folyadékigényes dolog, így a napi 3-4-5 liter tiszta víz ivása nagyon fontos! Ezt amúgy alga nélkül is meg kellene innunk naponta, hogy a sejtjeinknek a megfelelő működési közeget biztosítani tudjuk, hiszen a szervezetünk 70%-a víz! Az emberek nagy többsége (kb. 90%-uk!) folyamatos vízhiánnyal küzd, csak éppen nem tud róla! A szakértők szerint, ha csak annyit változtatna a lakosság az életvitelén, hogy megfelelő mennyiségű tiszta vizet inná naponta, a beteg emberek száma radikálisan csökkenne… Sokan azt gondolják, hogy ha kávé, a leves, a cukros üdítők, a kakaó ugyanúgy folyadékbevitelnek számít, mint a víz, azonban ez nagy tévedés. Ami nem tiszta víz, az rengeteg oldott anyagot, táplálékot, salakanyagot tartalmaz, aminek a lebontása, felszívódása, méregtelenítése stb. további vizet igényel, ez a magyarázat arra is, hogy miért leszünk egy jókora pohár üdítőtől, vagy tejeskávétól még szomjasabbak…

13.Elmúltak a tüneteim, úgyhogy abbahagytam a termékek fogyasztását, és most megint kezd visszatérni a betegségem. Miért?

Ez teljesen logikus. Csak gondold végig: a korábbi táplálkozásod és életmódod oda vezetett, hogy a szervezeted egészségi állapota annyira leromlott, hogy kialakult nálad egy betegség. Az algával megadtál a szervezetednek egy csomó olyan segítséget, amivel elkezdte helyreállítani önmagát. Az alga elkezdett kiméregteleníteni, ellátta a sejtjeidet a hiányzó életfontosságú tápanyagokkal, visszalúgosította a szervezetedet, elkezdett segíteni regenerálni a hibás sejteket. Ezáltal a szervezeted elkezdte meggyógyítani önmagát. Odáig jutott, hogy a “nagy vészt” elhárította, visszahúzódtak a tünetek, de a tünetek megszűntével a rend még nem áll teljesen helyre.

Elengedhetetlenül fontos, hogy a teljes folyamat végigmenjen, az a része is, ami már nem “látványos”. Ha ilyenkor abbahagyod a fogyasztást, akkor a felénél elveszed azt a segítséget, amivel eddig támogattad a szervezetedet. Változatlan életmód mellett, alga nélkül vissza fog állni a helyzet a korábbi állapotba.

Ezért javasoljuk, hogy fokozatosan tedd egyre egészségesebbé az életmódodat, illetve hogy az algát folyamatosan fogyaszd, mert ebben az esetben folyamatosan gőzerővel támogatja a szervezetedet abban, hogy egészséges maradhasson. Én már 6 éve folyamatosan fogyasztom, és nem is tervezem abbahagyni, amíg élek. Akkor alszom nyugodtan, ha tudom, hogy megadtam a szervezetemnek a szükséges tápanyagokat, méregtelenítettem a sejtjeimet a napi szennyeződésektől, és segítettem megvédeni a külső, ártalmas hatásoktól, amennyire csak lehetőségem van rá.

14.Lehet valaki allergiás az algára?

“A szakirodalom még soha nem írt le allergiás esetet a mikroalgára.” – Dr. Kerekes László, főorvos.
Az egyetlen dolog, amire valaki allergiás lehet, az a kapszula anyaga, ami – bár 100%-osan természetes anyagú -, de nyomokban szóját, tojást és földimogyorót tartalmazhat, mint minden kapszula, ami megtalálható a boltokban is. Így aki allergiás ezek közül valamelyik élelmiszerre, az a por változatot fogyassza az algából, vagy nyissa ki a kapszulát, és keverje a port folyadékba.

15.Mennyibe kerül és hogy jutok hozzá az alga termékekhez?

A mikroalga termékeket megrendelheted innen a honlapról, emailben, vagy hívj minket telefonon.

Ha mikroalgát vásárolsz, ne a bioboltokban, vagy gyógyszertárakban kapható tablettákat vedd meg, mert azok általában csak minimális hatóanyagú, egy-két komponensű termékek, amelyeknek a minőségét a kezdetleges gyártási technológia lerontotta. (Bár még mindig több értelme van, mint szintetikus multivitaminokat venni…)
Az Immun Supreme-et gyártó cég elsőrangú, gyógyszerészeti minőségű alapanyagokkal és a legmodernebb, kíméletes feldolgozási eljárásokkal dolgozik, hogy az algák csodálatos hatása ne sérüljön a feldolgozás során.
Alig van néhány gyár az egész világon, ami ebben a minőségben képes legyártani minőségi mikroalgát és a természetes eredetű asztaxantin antioxidánst. Egyszerűen a legtöbb cégnek nincs meg a technológiája hozzá, mert nagyon-nagyon drága!
Csak ezzel a speciális feldolgozási technológiával képes a mikroalga megőrizni eredeti képességeit, és ilyen erős hatást produkálni.

Az ára pedig nagyon kedvezményes Biocom regisztrációval egy doboz Immun Supreme por vagy kapszula ára 9900Ft, ami körülbelűl 1 havi alga adagnak felel meg. Egy doboz Immun Supreme 240 kapszulát tartalmaz, a egy doboz immun Supreme por pedig 180g
Az immunrendszer szinten tartásához minimális adag minimum napi 3 -4 kapszula, vagy 1 teáskanálnyi por vízzel elkeverve.( így közel 3 hónapig is elég 1 doboz, 10.000Ft/80nap az napi 100-200Ft)
A javuláshoz, regenerálódáshoz, méregtelenítéshez, immunrendszer feltöltéséhez, napi 6-9 ( 2×3 vagy 3×3) kapszula a javasolt, vagy napi 2-3 teáskanálnyi por, ami napi 200-300Ft egy kávé vagy egy péksütemény stb ára, ami bőven megéri az árát, hiszen az Immun Supreme 100% os természetes összetevőjű, mikroalga keverék, több mint 4000 természetes eredetű vitális anyagot, vitaminokat, nyomelemeket, ásványi anyagokat is tartalmazó szuperélelmiszer.

Megosztom az oldalt

FacebookMore...