Tudta Ön, hogy

már a letünt idők dél-és közép amerikai, óceániai és ázsiai kultúrái is ismerték és elismerték a mikroalgákat.

termesztették a zöld aranyat, a mikroalgákat.

a mikroalgák az algákhoz tartoznak, de a tengeri algákkal ellentétben, az édesvizekben nőnek. Általában 1mm-nél is kisebbek, a szabad vízben mozognak, lebegnek.

..az  alga még a 85 fokos hévforrásokat és a Déli-sark zord éghajlatát is túléli?

1 gramm spirulina alga tápértékben 1kg zöldségnek felel meg.

Egy japán átlagosan évente 10kg algát fogyaszt el (levesek, saláták, szushi), közismert tény, hogy a világon Japánban az egyik legmagasabb az átlagéletkor.

… a Spirulina alga által tartalmazott  fehérje felszívódása négyszer nagyobb, mint pl. a marhahúsban lévő fehérjéé, és mivel a Spirulina alga háromszor több proteint tartalmaz, mint ugyanannyi  marhahús, éppen ezért juthatunk fogyasztása által 12-szer több proteinhez . Különösen ajánlott a Spirulina alga azoknak, akiknek fokozott protein bevitelre van szükségük, mint pl. a sportolóknak, testépítőknek,  diétázóknak, alultápláltaknak stb?

… a Chlorella alga  ötször több klorofilt tartalmaz, mint a búza, tizenkétszer többet, mint az árpa és ötvenszer többet, mint a lucerna?

… a  Spirulina alga kétszer annyi növényi olajat tartalmaz, mint a szójabab és 14-szer annyi Béta-karotint, mint a sárgarépa?

… a sejtjeink fényhullámok segítségével kommunikálnak egymással, amelyeketbiofotonnak nevezünk, ezek a részecskék irányítják az anyagcserét, a biokémiai  folyamatokat összhangban tartva? A biofoton csökkenése az ellenállóképesség, energiaszint és a vitalitás csökkenéséhez vezet. Sejtjeinknek szüksége van nagy mennyiségű fénytáplálékra, vagyis biofotonra. Az alga  fényenergiája 10-szerese a Földön élő összes növénynek. Ezért nevezik a mikroalgákat a XXI. századfénytáplálékának.

 

… a NASA űrkutatói Spirulina algát  fogyasztanak űrutazásuk során, hiszen nincs koncentráltabb vitálanyag- és energiaforrás mint a mikroalga?

… 1 kg alga 100.000 liter tengervíz hatóanyagát tartalmazza, olyat,  mint vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok, aminosavak, és  jódot, amely serkenti az anyagcserét, és támogatja ezáltal a súlycsökkenést?

… mind a Spirulina alga, mind a Chlorella alga tartalmaz egy fitotápanyagot, ami az agy és az idegek sérülése esetén képes segíteni azok újra felépítésében, emiattalkalmazzák Alzheimer és Parkinson betegségek kezelésében?

… a Spirulina alga és a Chlorella alga esetében is több klinikai kísérlet igazolta, hogy hatékonyan csökkenti a rák kialakulásának veszélyét és meglévő daganatok esetén is hatékony kezelési mód?

… ez a két superfood nagy mennyiségben tartalmaz gamma-linolsavat (GLA), ami hiányzik a mindennapi étkezésünkből, pedig létfontosságú lenne a kiegyensúlyozott agyi működéshez?

 

FacebookMore...