Tudta Ön, hogy a spirulinát már farmokon is tenyésztik? Például Hawai-on, ahol a világ legnagyobb spirulina szigete található.

“A tenger és annak élőlényei minden betegségtől megtisztítanak”

Ez a mondat több, mint 2500 évvel ezelőtt hangzott el a híres drámaíró, Euripidész szájából. Az algák gyógyító erejét már az ősidők óta használják az emberek.

Miben rejlik az algák csodálatos gyógyító képessége?

A növények, mint minden más az ősóceánból erednek. Ezért talán nem meglepő, hogy a legrégebbi algák maradványai több, mint 3 milliárd évesek. A kérdés jogos. Hogyan maradtak fenn ilyen sokáig ezek az élőlények?

Ennek oka az algák alkalmazkodó képességében rejlik. A fagyos sarkvidékeken éppúgy megtalálhatók, mint a 85 fokos sivatagi oázisokban. Életterük a víz, ezért minden tengeri állat belőlük táplálkozik.

Az óceánok és tengerek mellett élő emberek már az ősidők óta használják az algákat trágyázásra, állat etetésre, és saját maguk táplálására. A spirulina azonban az 1970-es években kapott kiemelkedő szerepet. Ekkor vonult be az alga a japán konyhába, és köretként kezdték el fogyasztani a sushi mellé.

Az utóbbi időben, a világ számos táján kezdék el nagyüzemi farmokon, nyitott medencékben termeszteni ezt a növényt, a spirulina algát. Fontos egészségmegőrző élelmiszerként számos formában értékesítik.

FacebookMore...